logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Всички дванадесетокласници от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ са издържали успешно и писмения изпит за DSD II. Това показват резултатите от препитването, които пристигнаха от Германия преди ден.

  • 29.02.2020
  • 29.02.2020

Успехът на абитуриентите ни е плод както на тяхната упорита работа, така и на изключителните усилия на преподавателя им по немски език – г-жа Жана Калоянова.

Резултатите от изпита означават, че всички ученици от 12. клас на гимназията ще получат Немска езикова диплома - DSD II.

Немска езикова диплома – второ ниво на Конференцията на културните министри на ФРГ (KMK) е централизиран изпит, който се провежда само в утвърдени DSD училища в чужбина, каквото е и Частна  немска гимназия „Ерих Кестнер“.

Устният изпит за придобиване на дипломата се провежда в училището и се оценява от тричленна комисия, чийто председател е специално упълномощен германец, преподаващ в България.

Писмените работи съдържат три компонента – четене с разбиране, слушане с разбиране и писмена работа, която се състои от три свързани части на една и съща тема – резюме на публицистичен текст, описание и анализ на графика и аргументативно есе. Те се изпращат за оценка в Германия.

Поздравяваме всички дванадесетокласници и г-жа Калоянова за прекрасното представяне на изпита и им благодарим, че за пореден път защитиха доброто име на ЧНГ „Ерих Кестнер“!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм