logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Пореден успех за четвъртокласниците от ЧОУ „Ерих Кестнер“ в състезанието „1,2 или 3” на Втора немска телевизия ZDF.

 

  • 24.02.2020
  • 24.02.2020
  • 24.02.2020

Въпреки силната конкуренция Ивет, Мартина и Симеон показаха блестящи знания и атрактивност и се представиха достойно в телевизионната надпревара. Три точки не достигнаха на отбора ни за първото място в състезанието, в което по регламент едни срещу други се изправят отбори от Германия, Австрия и различна страна от чужбина. Участниците са на възраст 10 години. Този път те трябваше да отговарят на въпроси по темата за „Оцеляващи животни“, като питанията бяха за типичните начини за оцеляване на тасманийския дявол, термитите, костенурките. Най-често последният въпрос във викторината е решаващ за крайния резултат, защото при правилен отговор отборът получава двойно повече точки.

Тази година участниците имаха възможност да посетят и някои от забележителностите на баварската столица Мюнхен, както и най-големия център за телевизионни предавания и филмови продукции в Европа – Бавария Филмщад.

Поздравяваме отбора на ЧОУ „Ерих Кестнер“ и техните преподаватели Поли Пандева и Марияна Якимова, че за пореден път успяха да защитят името на България и отличната репутация на училището на международно ниво!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм