logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Второ място на състезание 2 звезди по фрирайд, което се проведе в австрийския курорт Калп, спечели десетокласничката от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ Тина Близнакова (ски девойки).

  • 17.01.2020
  • 17.01.2020
  • 17.01.2020

Склонът, по който трябваше да премине Тина, е с изложение юг-югоизток и започва от върха Quellspitze, на 2690 м. височина. Това беше първи старт за нея в чужбина, а и с отбора. Въпреки тежките снежни условия на склона, Тина успя да направи силно и контролирано спускане.

"Беше много вълнуващ ден! Въпреки много ранното ставане, бях изпълнена с енергия и дори превъзбудена в момента, в който стъпихме на пистите. Изкачването не беше много трудно. През цялото време си мислех за линията, която ще пусна на склона. Много съм благодарна, че Бобо беше до мен до края, преди да се пусне и помагаше. Имаше предстартова треска, естествено, но добре овладяна, бих казала, като за първо състезание извън България! Най-много благодаря на Борис - човекът, който ме подкрепяше непрестанно и беше до мен преди и след пускането ми дори и по време на моя рън, като ме окуражаваше! Едно незабравимо преживяване и въпреки много неприятното състояние на снега, стигнах до финала, изпълнена с огромна доза адреналин и вълнение" - сподели пред БНР Тина.

Втори в същото състезание, но при ски младежи се класира 17-годишният Борислав Гарибов, чието каране бе на много високо ниво, което му осигури мястото на подиума.

В Капл, но в състезание от по-горна категория - 3 звезди, в събота участваха още Борис Първанов (сноуборд мъже) и Боян Бъчваров (ски мъже).

Поздравяваме Тина за прекрасното й международно представяне и й желаем да продължи да покорява с лекота все по-високи върхове!

Източник: БНР, Хоризонт

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм