logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Грамота за принос към доброволческата дейност връчи президентът Румен Радев на дванадесетокласничката от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Анна Караманова.

  • 18.12.2019
  • 18.12.2019
  • 18.12.2019

Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре. Това заяви държавният глава при връчването на годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 година, в който  Анна Караманова успя достойно да представи както своето училище, така и младите хора като цяло.

Анна бе наградена за участието си в проект на Сдружение Европейски Проекти България, който работи за свободни граници на образованието, развиване на програмата Еразъм, популяризиране на младежкия обмен. Освен това проектът има за цел чрез качествена образователна система, която се придържа към българските стандарти и ги съчетава с европейски методики, да изгради качествени кадри, които да допринесат за развитието на държавата.

Годишните награди „Доброволческа инициатива“ се връчват за девета поредна година, а конкурсът се организира от Фондация Лале и Национален Алианс за работа с доброволци и цели да покаже на обществото инициативите, които хора правят от добра воля, както и да отдаде признание на хилядите доброволци в България.

Тази година номинирани бяха 49 инициативи в сферите образование, култура, екология, спорт, градска среда, социално включване на граждански и бизнес организации, читалища, училища, университети, туристически дружества и доброволчески групи.

Победителите се избират според резултатите, значението за хората в общността, броя и характеристиките на участниците, значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците, финансовата ефективност. Инициативите се оценяват от жури в състав: Диана Ковачева, Омбудсман на Република България; Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал и Манол Пейков, издател, Издателска къща Жанет 45.

Гордеем се, че имаме добротворци като Анна сред нас и вярваме, че тя ще успее да зарази с ентусиазма и голямото си сърце още повече свои връстници да се включват в благородни каузи!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм