logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Единадесетокласникът от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Кристиян Русев е сред поканените да участват в Юбилейния научен панаир „150 години Българска академия на науките“. Там Кристиян ще представи своя проект „Генетично разнообразие и еволюция на Орфеевото цвете“, разработен под ръководството на д-р Галя Петрова – учител по биология и здравно образование в гимназията.

  • 04.12.2019

Панаирът ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през месец май 2020 година, както и българските участници в Expo Sciences Luxembourg. До три разработки ще имат възможност да представят България в ISEF и до трима участници – в Люксембург.

Разработката на Кристиян е една от 20-те, поканени за представяне пред жури и публика на юбилейния панаир, който ще се проведе на 13 и 14 декември 2019 г. в конферентната зала на Античния културно-комуникативен комплекс Сердика в София.  

Припомняме, че проектът на Кристиян бе високо оценен от журито и спечели първа награда в категория „Биоразнообразие“ на Шестата ученическа научна сесия, организирана от Ученическия институт на БАН. Над 50 ученици от цялата страна участваха с проекти във форума, а Кристиян бе сред поканените да представи работата си в заключителната част на събитието.

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм