logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Първа награда в категория „Биоразнообразие“ на Шестата ученическа научна сесия спечели единадесетокласникът от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Кристиян Русев. На форума, организиран от Ученическия институт на БАН, посветен на 150-годишнината на Академията, Кристиян се яви с проект на тема "Генетично разнообразие и еволюция на Орфеевото цвете", който разработи под ръководството на своя преподавател по Биология и здравно образование д-р Галя Петрова.

  • 04.12.2019

Жури с председател акад. Иван Иванов присъди първа награда на отбора на ЧНГ „Ерих Кестнер“, впечатлен от задълбочените позания и последователната работа на Кристиян.

Над 50 ученици от цялата страна представиха проекти в различните направления на Шестата ученическа научна сесия, а Кристиян бе сред поканените да представи работата си в заключителната част на форума. Официалната част на събитието бе уважена от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и заместник-председателя на БАН чл.-кор. Костадин Ганев, които не скриха добрите си впечатления от високото ниво на ученическите разработки, споделени и от членовете на журито по различните направления.

Мисията на УчИ - БАН е младите хора да бъдат насърчавани към изследователска дейност и да бъдат установени здрави връзки между науката и образованието у нас. Вдъхновен от своя учител, Кристиян Русев вече направи своите първи успешни стъпки в науката. Пожелаваме му успех и вярваме, че ще продължи да бъде пример за всички свои връстници!

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм