logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Единадесетокласникът от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Кристиян Русев премина успешно първия кръг на Ученическата научна сесия, организирана от Учeническия институт на БАН. Проектът, с който Кристиян се явява на форума, е на тема "Генетично разнообразие и еволюция на Орфеевото цвете". Той работи по него под ръководството на своя преподавател по Биология и здравно образование д-р Галя Петрова.

След като получи своята рецензия, Кристиян бе поканен да представи проекта си на финала на конкурса, който ще се състои на 28 и 29 ноември в централната сграда на БАН.

  • 31.10..2019

По регламент, участниците могат да избират за своите проекти естествените, хуманитарните и обществените науки и техните приложения, както и изкуствознанието и изобразителните изкуства. Те могат да се включат в конкурса с теоретични разработки или художествени произведения, придружени с пояснителен текст. Проектите се рецензират и оценяват от специалисти в съответната област, а авторите на най-успешните разработки, сред които е и Кристиян, получават покана да ги представят на Ученическата научна сесия на УчИ-БАН.

Учениците, чиито разработки са отличени от журитата, получават достъп до библиотечните и научно-изследователски ресурси, с които разполага Българската академия на науките, както и научно ръководство за насърчаване, развитие и израстване в избрана от ученика научна област или област на изкуството.

Участвалите досега в сесиите на УчИ-БАН ученици имат успехи като редовни участници в научни конференции в страната и чужбина, имат и публикации в сборници и списания. Възпитаници на УчИ-БАН представят страната ни с успех в престижни международни състезания и изложения, подчертават от Академията.

Пожелаваме успех на Кристиян и вярваме, че ще направи блестящо представяне сред най-добрите млади учени!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм