logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Отборът по бадминтон на ЧНГ „Ерих Кестнер“ се нареди в топ 10 в страната след успешното си представяне на Републиканското състезание, което се проведе между 21 и 23 юни в Хасково. Момичетата заслужиха мястото си сред най-добрите след безапелационната победа, която извоюваха на градския кръг от шампионата.

 • 25.06.2019
 • 25.06.2019
 • 25.06.2019
 • 25.06.2019
 • 25.06.2019

На финалния етап на турнира гимназия “Ерих Кестнер” беше представена от отбор в състав:

 1. Калина Александрова, 10. клас – първа ракета
  2. Ирен Вълковска, 9. клас - втора ракета
  3. Александра Великова, 8. клас – трета ракета
  4. Дияна Паскалева, 8. клас – четвърта ракета
  5. Никол Евтимова, 9. клас - резерва

Макар и с намален състав, талантливите ни спортистки се изправиха срещу тимовете на редица български градове и дадоха всичко от себе си в мачовете, като демонстрираха не само отлична спортна форма, но и силна воля и екипен дух. Калина Александрова и Ирен Вълковска извоюваха категорични победи в срещите си с представителките на Бургас, малко обаче не достигна на отбора, за да се изкачи в класацията. Въпреки това първото представяне на ЧНГ „Ерих Кестнер“ на републиканския кръг от състезанието по бадминтон завърши с добро представяне и отреди място на отбора сред най-добрите 10 у нас.

След достойното си представяне момичетата се завърнаха с купа и специална грамота, защитавайки гордо престижа на училището и категорични, че в бъдеще ще продължават да играят и да тренират все така усърдно, устремени към върха.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм