logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Десетокласничките от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Калина Александрова и Десислава Панайотова спечелиха редица награди от тазгодишното издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“.

  •  RabotilnicaReporteri
  •  RabotilnicaReporteri
  •  RabotilnicaReporteri
  •  RabotilnicaReporteri
  •  RabotilnicaReporteri

Журналистическото състезание се организира за четвърти пореден път от регионалния новинарски портал EspressoNews.bg . За трети път то се проведе под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, а мотото, под което премина през 2019 г., бе „Пътят към дома“.

В четвъртото издание на социалния проект се включиха 121 деца от средните училища в 15 общини - Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Бяла Слатина, Враца, Вършец, Годеч, Драгоман, Дупница, Костинброд, Мездра, Своге, Сливница и София, които създадоха над 300 статии и видеорепортажа в рамките на шестте конкурсни задачи.

Титлата „Репортер на EspressoNews” отиде при Елина Алипиева - ученичка в ПЕГ „Йоан Екзарх”, гр. Враца, която ще получи и пътуване в Брюксел, осигурено от патрона на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ - Ева Майдел. В рамките на проекта бяха раздадени още предметни награди и стажове на най-добре представилите се участници.

Журито, което оцени техните материали, бе съставено от доказани професионалисти в сферата на журналистиката и комуникациите, сред които Генка Шекерова, Филипа Иванова, Лилия Мустакова, доц. д-р Стела Ангова, Неда Василева, Кирил Вълчев и Евелина Павлова. Впечатлени от блестящото представяне на Калина и Десислава, те ги класираха сред 14-те финалисти и им отредиха следните награди:

Калина Александрова:

Грамота за отлично представяне в конкурса

Специална награда "Един ден в БТВ"

Специална награда "Един ден в Дарик радио" и стаж в Дарик радио

Грамота "Посланик на град София"

Стаж в EspressoNews (предложен само на Калина и още един от всички 121 участници)

Електронен четец за книги Kindle

Плакет от Министерството на образованието и науката 

Десислава Панайотова:

Грамота за отлично представяне в конкурса

Грамота за високи постижения в инициативата "Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома", която се признава за оценка "Отличен 6" за кандидатстване в специалност "Медии и журналистика" на УНСС

Освен това Калина и Десислава получиха предложение от журналиста Емил Спахийски да стажуват и във в-к „Труд“.

Ментори на участниците в ученическия конкурс бяха Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Доника Ризова и д-р Иван Вълчанов.

Гордеем се с постижението на първите представители на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“, които участват в „Работилница за репортери“. С интерес ще следим бъдещите им изяви като журналисти като им пожелаваме да бъдат обективни, любопитни и да отразяват повече добри новини!  

Най-добрите материали на Калина и Десислава от участието им в "Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома" можете да четете ТУК.  

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм