logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Отборът на Частно основно училище „Ерих Кестнер“ спечели немското телевизионно състезание „1,2 oder 3”, което се проведе преди дни в Мюнхен, Германия. Викторината се организира от Втора немска телевизия ZDF от 23 години, а в нея мерят сили ученици от различни държави.

  • 15.02.2019
  • 15.02.2019
  • 15.02.2019
  • 15.02.2019

В настоящото издание на състезанието участваха отбори от Германия, Австрия и България. Всеки от тях бе съставен от по трима четвъртокласници, които се избират от техните съученици по места. Анна, Дария и Нено защитиха честта на ЧОУ „Ерих Кестнер“ като разгромиха конкуренцията с познанията си по темата на викторината - Застрашени животни в Африка: слон, носорог, хипопотам.

По регламент участниците нямат предварителна информация за въпросите. Темата се избира в ефир, като освен правилни отговори, от отборите се иска и бързина.

Това е седемнадесетото участие и петата победа на отбор от ЧОУ „Ерих Кестнер“ във викторината, която се провежда изцяло на немски език. Добрата подготовка на отбора ни се дължи освен на целенасочената работа на преподавателя по немски език Лидия Иванова и класния ръководител Андрияна Христова, и на съвместните усилия на педагогическия ни екип, който се грижи за високото ниво на комплексния набор от знания на нашите възпитаници.  

Съвсем заслужено, по време на престоя си в Германия отборът ни посети Мариенплатц, разгледа старото и новото кметство, разходи се по главните търговски улици и сежпотопи в магията на киното при посещението си на един от най-големите киноцентрове в Европа - Бавария Филмщадт.

Поздравления за Анна, Дария и Нено и за техните ръководители, които не спират да носят славата на ЧОУ „Ерих Кестнер“ по света!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм