logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Двоен успех на престижния TENPRO Global Junior Tour завоюва в края на 2018 година осмокласничката от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Мила Георгиева. В тенис турнира ежегодно взимат участие 4000 деца от 116 държави от цял свят. Девет бяха изданията на състезанието през 2018-а.

  • 19.01.2019

В осмия TENPRO Global Junior Tour за миналата година силите си премериха 455 млади тенисисти от 56 страни. Надпреварата се проведе между 27 октомври и 3 ноември, а неин домакин бе Академията на Патрик Муратоглу в Ница, Франция.

Печелейки седем от деветте си мача, Мила Георгиева направи блестящо представяне и завоюва вторите места при 14- и 15-годишните момичета (родени 2003 и 2004 година).

Това, което прави TEN-PRO Global Junior Tour уникален, е начинът, по който е структуриран турнирът. Форматът му позволява на младите таланти да играят минимум 4 или 8 мача, независимо дали печелят или губят, и им гарантира, че ще се състезават в собствената си категория, дори и след загуба. За всяка възрастова група се организира отделно състезание.   

Освен това на TEN-PRO има т.нар. Coaching-on-court – играчът има правото да поиска треньорът да му дава наставления между сетовете с продължителност максимум 2 минути, което е уникално за младежките тенис турнири.    

Това е и единственото състезание, което дава възможност на младите тенисисти да натрупат безценен международен опит и да премерят сили на подобен формат. Освен възможността да изиграят между 4 и 8 мача за седмица, спортистите трупат познания още и за културното разнообразие и манталитета на различните нации, за емоционалните аспекти на играта, за различните тренировъчни методи, които се прилагат по света, както и за игровите стратегии, хранителните режими и образованието на спортистите на тяхното ниво.

Участията в TEN-PRO Global Junior Tour са и подготовка за международните серии U15, както и за бъдещата реализация на подрастващите в професионалния тенис, убедени са организаторите.

Ние вярваме в бъдещите успехи на Мила Георгиева и й пожелаваме да ни дарява с още много поводи за гордост!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм