logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Анелия Антова от 12. клас на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ е номинирана за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен DAAD за следване в Германия.

  • 17.01.2019

От възпитаниците на всички 30 DSD училища в България, само 12 са учениците, които могат да бъдат номинирани и да спечелят стипендията. Анелия с лекота заслужи мястото си сред тях. Така тя има шанс да продължи традицията от последните години възпитаник на гимназия „Ерих Кестнер“ да следва в Германия с пълна стипендия. Припомняме, че с пълната стипендия на DAAD в Германия вече учат Екатерина Латинова от випуск 2017 и Мария Иванова от випуск 2018.

Интересното на стипендията е, че се отпуска не за високи постижения по немски език, а за извънучилищни дейности. Като осъзнат и талантлив млад човек, Анелия е част от редица активности, посветени на специализацията й в сферата на туризма и устойчивото развитие. Сред тях са:
- спечелен проект на PAD и 3 седмици в Германия с учебна цел;
- участие на финала на Националния кръг на Международните младежки дебати;
- лятна практика в хотел;
- участие като доброволец на хотелски форум;
- участие в младежки форум в Берлин, посветен на 100 години от Първата Световна война;
- посещение на Ден на отворените врати в университет в Германия и др.

Окончателното решение кой ще получи престижната стипендия ще бъде взето от DAAD през месец май. Пожелаваме успех на Анелия и искрено вярваме, че тя притежава всички качества, за да се превърне в третия пореден стипендиант от ЧНГ „Ерих Кестнер“.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм