logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Отлични резултати постигнаха първокласниците на ЧОУ „Ерих Кестнер“ на Двадесетия Софийски математически турнир, който се проведе в неделя. Състезанието се организира за ученици от 1. до 7. клас и има за цел да изпита познанията им в точната наука, изправяйки ги пред задачи с отворени или избираеми отговори.  

Според регламента на турнира, всеки ученик, постигнал над 50% от максималните 75 точки, се оценява с отличен. Именно такива бяха и оценките на всички 14 наши ученици, участвали в състезанието.

Перфектното представяне, освен на математическия талант на децата, се дължи и на усърдната работа и правилния подход на техния преподавател Лили Тончева-Павлова, която успя да надгради уменията, развити още в подготвителен клас от колегата й Теди Стратиева.

Точно поради тези причини форматът и съдържанието на състезанието не успяха да затруднят първокласните ни първокласници. Това, че задачите се оказаха много по-различни от тези в учебните програми на МОН, по никакъв начин не възпрепятства успеха на най-малките ни ученици, а напротив – направи удовлетворението от него още по-голямо. Така първокласниците на ЧОУ „Ерих Кестнер“ показаха своето логично мислене и творчески и нестандартен подход.

Отправяме най-искрени поздравления към малките ни умници, благодарности към техните учители в първи и в подготвителен клас, и не на последно място – адмирации към техните родители за мотивацията и сериозното отношение към учебно-възпитателния процес на децата.

А ето и резултатите на отличниците:

Мира – 66 точки

ЕК-002 – 64 точки

ЕК-003 – 60 точки

Никола – 58 точки

ЕК-004 – 55 точки

Кристиан – 51 точки

Боян и Сияна – 49 точки

Станислав – 48 точки

ЕК-001 – 47 точки

Ерик и ЕК – 005 – 46 точки

Полина – 45 точки

Йоана – 44 точки

*** ЕК-ххх е фиктивен номер на участник, чиито родители не са съгласни данните му да бъдат публикувани в публичното пространство.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм