logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Десетокласникът Олег Димов, който през март спечели второто място на националния кръг на Международната олимпиада по немски език, взе участие в Международния фестивал на демокрацията "HAMBACH!". Той се проведе между 2 и 16 септември в Нойщат ан дер Вайнщрасе, Райнланд-Пфалц. Олег получи възможността да участва, благодарение на стипендия, предоставена от Гьоте-институт.

  • 18.09.2018
  • 18.09.2018
  • 18.09.2018

През двете седмици в началото на септември, нашият ученик срещна юноши от целия континент, с които обмени идеи за бъдещето на демокрацията и Европейския съюз. Двете теми бяха разгледани и в разговори с евродепутати в Европейския парламент в Страсбург.

Кулминацията на мероприятието обаче бе откриването на двудневния Фестивал на демокрацията (14-16 септември). Той се проведе край замъка в местността Хамбах, където през 1832 г. хиляди либерално настроени германци за пръв път използват днешното знаме на страната и издигат идеята за обединение на всички немци в една държава.

Автор: Олег Димов

Вижте участието на Олег и в репортажа на местната телевизия SAT 1, посветен за събитието ТУК.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм