logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 08.06.2017 - 001
  • 08.06.2017 - 002
  • 08.06.2017 - 003
  • 08.06.2017 - 004

За тази изява ни разказва Лукас Грос, доброволец в училището:

„По време на моя престой в София като доброволец в гимназия „Ерих Кестнер“ имах щастието да се занимавам с група ученици, които решиха да участват в състезанието по история под егидата на германския президент, по съвет на учителя им по история г-н Каснер.

След дълго обмисляне и обсъждане в групата се обединихме около темата „Баба Ванга“, защото историческото съдържание на състезанието трябваше тази година да има връзка с религията. Тази тема ни се стори подходяща, защото всеки имаше идеи за нея и всички усетиха желанието да се занимават по-подробно с мита за баба Ванга. През следващите месеци учениците събраха много материали за личността на баба Ванга и проведоха интервюта с историци и представители на различни църкви.

Проучванията на групата се проведоха с оглед на естествено породилата се водеща тема: „Баба Ванга-опиум за народа по време на комунистическия режим“.

Накрая събрахме и подредихме всички материали в папка, която изпратихме в началото на февруари до журито на състезанието.

В края на май получих е-мейл от Хамбург, в който ми съобщиха, че нашият проект е отличен със специална награда. Това бе наистина прекрасна новина, защото интензивната и тежка работа на учениците бе подобаващо оценена и наградена.“

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм