logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 27.01.2013 - 001
  • 27.01.2013 - 003
  • 27.01.2013 - 004
  • 27.01.2013 - 005

Тази събота (12.01) в Софийската опера и балет гимназистът Любомир Янчев представи проекта си за гласова автоматизация на дома пред около 2000 души.

 

TEDxBG е конференция, чийто лозунг е "Идеи, които си заслужава да споделиш". Тя събира най-креативните хора от цяла България и им предлага шанса да споделят идеите си пред широката публика. Провежда се под лиценза на световноизвестните TED конференции. С повече от 1000 души в операта и 800 в няколко български града, където се предлагаше живо предаване на лекциите, TEDxBG стана най-голямата TEDx конференция в цяла Eвропа.

 

Любо разказа за Модерния иконом , нарeчeн "Мелиса", с чиято помощ можете да управляватe почти всеки електрически уред в къщата чрез глас и през интернет! За да покаже на публиката възможностите на иконома, Любо управлява лампа, телевизор, както и кафе машина единствено с гласови команди.

 

Проектът особено много се хареса на публиката - в Twitter бяха изразени множество положителни мнения за младия лектор, като : Sabina Panayotova @Saaabina: "мда, 17-год. Л. Янчев ще е в топ 3 на презентациите тази година", Strashmir Rashev @CyberSirius: "Любо наистина вдигна летвата... Може би само лекция от класата на Steve Keil ще го засенчи".

 

На втори януари, заедно с още двама лектори и една от организаторкитe на събитието, Теди Зарева, в предаването на Дарик с Пролет Велкова „Кой говори?“ , накратко разказаха за проектите си (запис тук). Понеделник (14.01) Любо участва в предаването „Автомотив“ на интернет радио Бинар, където отговаряше на въпросите на водещите и слушателите. Следващата седмица му предстои да снима още един репортаж за „Нова телевизия“, където ще покаже Мелиса в собствения си дом. „

 

Ще продължавам да се развивам, – казва Любо – тепърва ми предстоят състезания, конференции и школи. Най-голямата ми цел в момента е шестседмичният лагер в САЩ към MIT. Този уикенд (18-21) ми предстои първият кръг от конкурса за него, който ще се състои в Габрово“. Гордеем се с нашия гимназист и се стараем винаги да му предлагаме професионалната помощ на учителите.

 

Продължавай, Любо, ние сме с теб!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм