logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Учениците от ЧОУ „Ерих Кестнер“ участваха със свои рисунки в международната кампания # DROW DISABILITY / Нарисувай увреждането, чието начало е поставено от Първа инициатива за глобално образование на генералния секретар на ООН (GEFI) в партньорство с Глобална обсерватория за приобщаване (GLOBI) и Младежката група за насърчаване на Първата инициатива за глобално образование на ООН (GEFI – YAG). С творбите си учениците насърчиха диалога и повишиха осведомеността относно уврежданията и свързаната с тях тематика. Рисунките им бяха селектирани за участието в Световния форум за образование през м. май 2015 година в Ингеон, Южна Корея и на Конференцията на държавите, страни по Конвенцията за правата на хората с увреждания (м. юни 2015 г.) в Ню Йорк, САЩ.

За наша радост и гордост творбите на четирима от нашите ученици - Андреа Мановска (3. клас), Стефка Бенинска (4. клас) , Симона Томова (5. клас) и Ивона Ивайлова (7.клас) - се класираха сред финалните 100 картини от общо 6000 картини на участници от цял свят.

Тридесет от тези 100 картини ще бъдат изложени в кулоарите на Общото събрание на ООН. Вярваме че талантливите творби на нашите деца и тук ще получат висока оценка и признание.

Разгледайте галерията на нашите участници във Facebook страницата ни.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм