logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 27 септември се състоя състезанието „Нощта на учените“, в което взе участие дванадесетокласникът Любомир Янчев. Този път обаче той не представи познатата ни система за домашна автоматизация ModernSteward или още позната като Мелиса, а най-новия си проект. Любо успя да спечели най-голямата награда – участие в международния научен панаир Intel ISEF, който ще се проведе от 11 до 16 май в Лос Анджелис, Калифорния.

Разработката му е озаглавена „Компютърен анализ на изображения от имунохистохимия“ цели осъществяването на по-точен анализ на медицински изображения, които се използват при диганостициране на редица сериозни заболявания (включитлено рак, медиална некроза, аортна дисекация и други). За успешното осъществяване на проекта си, Любо работи с научна група хирошимски лекари, които му предоставиха 18GB база данни от изображения за анализ. Освен голямата награда, Любо спечели и награда за мултидисциплинарност, тъй като проектът се класифицира като биоинформатика – смесица от медицина и изкуствен интелект.

Желаем успех на Любо!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм