logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На вълнуваща среща с бъдещето бяха учениците от IX и X клас на ЧНГ „Ерих Кестнер“. Те посетиха най-голямата интерактивна изложба на роботи у нас - „Роботите идват“, която се провежда в столичен търговски център. Придружени от своя преподавател по математика и информатика Даниел Дилов, децата имаха възможността да се срещнат с 10 уникални робота – всеки с различен талант. Сред умните машини имаше робот-актьор, личен асистент, дори и робо-балет.

  • 23.10.2019
  • 23.10.2019
  • 23.10.2019

Учениците се забавляваха се с актьора Thespian, като му задаваха най-разнообразни въпроси. Той е робот, усвоил човешките емоции, който може да разсмее, да разплаче, а дори и да излъже своя събеседник.  

Вълнуваща бе и срещата на младежите и с Promobot – робот-асистент, който може да разпознава и запомня хора, да разговаря с тях и да се разхожда наоколо. Освен това може да запази любими спомени, които отпечатва като снимки.

Шахматистите от ЧНГ „Ерих Кестнер“ успяха да премерят сили и с Chess player - гросмайсторът сред роботите, който може да предизвика трима опоненти едновременно. Снимаха се с Hero Mirror, чиято иновативната технология, вградена в огледалото, позволява да си избереш герой и той да се появи до теб в реални размери.

Срещите с някои от последните постижения на науката впечатлиха и вдъхновиха учениците ни и оставиха у тях спомен, който дълго ще разказват.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм