logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Ученици от осми и девети клас на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ посетиха на 24 септември петото поред издание на Европейската седмица на спорта #BеАctive. Събитието се провежда в зала „Арена Армеец“, а негов организатор е Министерството на младежта и спорта (ММС). То дава възможност в рамките на една седмица хора от всички възрасти да се докоснат до над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.

  • 26.09.2019
  • 26.09.2019
  • 26.09.2019
  • 26.09.2019

Това направиха и нашите възпитаници. С голям интерес те се запознаха с българските спортни федерации, наблюдаваха и участваха в демонстрации на различни спортове.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, световната и европейската ни шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и световна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, параолимпиецът Денислав Коджабашев, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и един от най-обичаните български спортисти Йордан Йовчев.

Йорданка Благоева, Любо Ганев и още много спортни легенди също уважиха старта на Европейската седмица на спорта.

"Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!" е мотото на тазгодишното издание на кампанията, а инициативите, които са част от нея, ще има както в София, така и в други градове от страната. Седмицата на спорта има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност..

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм