logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Малки и големи възпитаници на ЧНУ „Ерих Кестнер“ взеха участие в Софийския полумаратон, който се проведе миналата неделя – 12 май. Събитието съчетава състезания в дисциплините: полумаратон (21.1 км), 10 км, 5 км, ученическа щафета 4 х 5 км. Основната цел на организаторите и партньорите на инициативата е да поканят и предизвикат гражданите към активен начин на живот.

  • 15.06.2019
  • 15.06.2019
  • 15.06.2019
  • 15.06.2019

За втора поредна година първокласниците от ЧОУ „Ерих Кестнер“ станаха най-малките участници в т.нар. „Европейско бягане“ (RUN4EU) като се включиха в дисциплината на 600 м. Състезанието се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ като към учениците ни се присъединиха и техните по-малки братчета и сестричета, някои от които, макар и само 5-годишни, издържаха цялата дистанция на бягането. Заради борбения си дух и спортен талант, всички заслужено получиха значки за успешния финал на надпреварата.

Вместо да стоят пред компютрите в неделния ден, батковците и каките от гимназията също избраха здравето като се включиха в бягането на 5 км. Трасето премина през Борисовата градина и финишира на Националния стадион, където учениците от ЧНГ „Ерих Кестнер“ получиха медали за участието си.

Всички наши маратонци са уверени, че ще участват в бягането и догодина, а до тогава ще продължат с нетърпение се подготвят за това спортно предизвикателство! Браво!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм