logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Завладяваща приказно-спортна среща имаха малчуганите от ЧОУ „Ерих Кестнер“ в средата на месец април, когато спринтьорката и национална състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова доведе „Малкият принц“ при учениците от 1., 2., 3., и 4. клас.

  • 20.04.2019
  • 20.04.2019
  • 20.04.2019

Срещата беше организирана от асоциация „Българска книга“, в лицето на Анна Филипова и екипът на началните учители в училището. Събитието е част от националния проект за насърчаване на четенето „Походът на книгите“. Една от инициативите на кампанията тази година е известни български спортисти да гостуват на училища в София и да четат на децата свои любими произведения.

Така ЧОУ „Ерих Кестнер“ стана домакин на един своеобразен празник на книгата, в какъвто го превърна общуването между известната спортистка и развълнуваните малки читатели от началните класове.

Инна Ефтимова прочете откъс от любимата си книга от детството - „Малкият принц“, след което я подари на училищната библиотека. На финала всички деца получиха подарък от асоциация „Българска книга“ – тефтерче, на което лекоатлетката търпеливо и щедро раздаде автографи на учениците.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм