logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 5.10.2012 г. петокласниците потеглиха към живописното Искърско дефиле.

 

След краткото пътуване с автобус, туристите се разходиха из парка Панега и направиха много и интересни снимки. Но най-интересното предстоеше. Отправиха се към пещера Проходна. С приближаването й растеше и тяхното любопитство. Очакванията им се оправдаха. Пещерата ги посрещна със своята студена, но привлекателна тайнственост. Децата с интерес изслушаха разказа на водача, свързан с размерите, разположението и особеностите на пещерата. Силно впечатление им направиха огромните бадемовидни "дупки на тавана", приличащи на очи - Божи очи.

 

По време на разходката научиха и един интересен и много полезен урок - не бива да се вдига шум там , където живеят прилепи. За това им помогна инцидентът с малкото прилепче, което. стреснато от гласовете им, падна от скалата , а после всички, заедно с водача, положиха усилия да го върнат на мястото му.

 

Денят измина неусетно, но остави у децата прекрасни и незабравими спомени.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм