logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 22.09.2012 - 001
  • 22.09.2012 - 002
  • 22.09.2012 - 003
  • 22.09.2012 - 004
  • 22.09.2012 - 005

или уникалното представяне на проекта „Дунав свързва“ в Берлин

 

Проектът „Дунав свързва” под ръководството на Михаел Хабенбахер продължава с пълна сила! След успешното и документирано на CD и DVD изпълнение през май 2012 г. в София новата изява беше в Берлин. По покана на Външното министерство на Германия българските участници в проекта представиха части от него на втория международен празник на образованието, който се състоя на 13. 09. 2012 г. във Форум Алианц на площад „Париж” (на 100 метра от Бранденбургската врата).

 

Участниците от Немска гимназия „Ерих Кестнер” бяха Иван Тодоров от 10. клас (пиано), Павломир Дойчев от 11. клас (барабани), както и като съпровождащ учител и участник Калин Ташев (китара).

 

В първата част на празника бяха разисквани следните теми:

  1. Демографски фактор. Предотвратяване на липсата на професионалисти в бъдеще и дейността на Външното министерство в тази насока
  2. Урок по немски език с цел професионално ориентиране
  3. Атрактивно за умни хора – пътища от чужбина към системата на немското висше образование

 

По-интересна за нас беше втората част на празника, на която представихме нашия проект. Речи държаха държавният секретар г-жа Корнелия Пийпър, както и проф. д-р Марион Шик, представител на Телеком Германия. Редица немски училища извън Германия бяха наградени за иновативни подходи и идеи в учебния процес. На празника беше поканен и бившият външен министър Ханс - Дитрих Геншер.

 

Всички участници в проекта се насладиха максимално на това пътуване, макар че вторият ден бе изпълнен с много репетиции, вълнение и сценична треска. В свободното ни време успяхме да посетим Бранденбургската врата, Площад Александър, качихме се на телевизионната кула, разходихме се по булеварда „Под липите“ и разгледахме един от първите паметници на Берлин след обединението - Стълба на победата. Всички се прибрахме щастливи в България.

 

Проектът „Дунав свързва” продължава за българските участници с уоркшоп в Белград от 14. 10. до 21.10.2012 г. Заключителната част на проекта е през пролетта на 2013 г. в Букурещ и Констанца, Румъния.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм