logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 25.06.2012 - 001
  • 25.06.2012 - 002
  • 25.06.2012 - 003
  • 25.06.2012 - 004
  • 25.06.2012 - 005

От 04.06. до 15.06. в продължение на 2 седмици се проведе градски лагер за учениците от 1, 2, 3 и 4 клас. Програмата беше много интересна и разнообразна, а и времето тази година беше с нас.

 

Направихме три целодневни екскурзии - до Кюстендил и Земенския манастир, до Трън - Ждрелото, музея на киселото мляко и музея на керамиката и до Витоша.

 

Тези три екскурзии бяха много интересни. В Кюстендил посетихме къщата-музей на Ильо войвода, един от най-бележитите дейци на българското национално-освободително движение. После с голям интерес разгледахме художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора". Там се съхранява най-голямата колекция от негови творби.

 

Посетихме и Земенския манастир, който се намира в Конявската планина на левия бряг на река Струма. Манастирът е основан през 11 век и е обявен за паметник на културата. На екскурзията до Трън видяхме 3 забележителности в този район - музея на киселото мляко в с. Студен извор. Децата се запознаха с голямото откритие на д-р Стамен Григоров. Снимахме се за спомен и пред неговия паметник.

 

В Трън се изкачихме до скалната църква "Св. Петка" и чухме легендата за нейното спасение. После отидохме до Ждрелото на река Ерма. За да разберем как са създавани съдовете в миналото отидохме и до с. Бусинци. Там е музейният комплекс "Бусинска керамика".

 

А в останалите дни до обяд имаше учебни занимания по български език, немски език и математика. А след обяд ходихме на различни, но винаги много интересни места - в Природо-научния музей, в Зоологическата градина, в развлекателния комплекс "Коколандия", на боулинг, на кино и разбира се - на плаж.

 

Беше много весело!

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм