logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

08.09.2010 - 001

„Невероятно е как за толкова кратък период от време, едва три седмици, в абсолютно непозната обстановка, можеш да научиш толкова много за историята, нравите и обичаите, начина на живот на хората в една непозната страна.” Това сподели ученичката Мила Манева от 12 клас при завръщането си от Долна Саксония.. Тя и още 11 ученици от цяла България, получиха възможността да посетят Германия за три седмици през лятото, спечелвайки олимпиадата по немски език на Германската служба за педагогически обмен. Учениците бяха ръководени от учителката по немски от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер”, Диана Георгиева.

 

Момичетата и момчетата от България пребиваваха в приемни семейства и посещаваха гимназията „Лесинг” в град Юлцен, където на Немски ги обучаваха немски учители. Те имаха възможност за хоспитация на предмети по избор. През свободното от занятия време учениците посетиха някои от най- красивите и емблематични за Германия градове, като Берлин, Хамбург, Хановер и Люнебург. В столицата те прекараха 3 дни и усетиха аромата както на Западна, така и на Източна Германия и научиха повече за историята на двете германски държави. Разходката по търговските улици и центрове бе награда за българските момчета и момичета след вълнуващите, но и уморителните обиколки на градовете.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм