logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

В реда на спазване и развитие на установените в Частни Немски Училища "Ерих Кестнер" традиции, ще се организира поредното "Зелено училище". Според училищния календарен план, тази година то ще се проведе в периода от 01 до 07 октомври 2006 г. за 3, 4 клас и учениците от немския сектор.

 

Резултатите от предходните години ни дават увереност, че изграждането на децата по-близо до природата ще се отрази благоприятно върху укрепване на здравословното състояние, придобиване на полезни навици за самостоятелност, изграждане на добродетелни черти на характера на децата.

 

Тази година нашето предложение е за ползване на условията в почивната база на вм. Гюлечица в Рила планина.

 

Учебният процес ще бъде всекидневен: сутрин - по нормалния ход и последователност от български език, математика, немски език. Ще бъдат организирани игри и забавни вечери - "Пижамено парти", конкурс за Горски цар и Горска царица.

 

На разположение на децата ще бъдат учебни зали и кътове за развлечения.

 

Хигиената и чистотата не подлежат на съмнение. Отоплението, разнообразието и калоричността на храната - също. В следобедните часове с децата, ще се провеждат занятия с правоспособни, лицензирани планински ръководители от школата на "Мачирски спорт" по комбинация от пешеходен туризъм, планински спортове, спасително дело, екология, работа в екип в природна среда, безопасно опознаване и пребиваване в планината.

 

Съобразно договора за обучение , училището поема разходите за учебния процес, медицинското обслужване и денонощната грижа.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм