logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

На 08.10.2015 г. ученици и учители от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ посетиха Националната галерия „Квадрат 500“ в София. С интерес бяха разгледани експозициите с японско и индийско изкуство, както и пейзажите на известния художник Николай Рьорих. В следващите изложбени зали гимназистите се изправиха пред живописни платна и скулптурни фигури, които са шедьоври на българското изкуство от епохата на Възраждането и през 20. век. Благодарение на увлекателния разказ на екскурзовода всеки обогати познанията си за творчеството на най-големите майстори на четката, каквито са Захарий Зограф, Иван Мърквичка, Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Владимир Димитров – Майстора и много други. Учениците спонтанно изразиха възхищението си от експонатите в музея и радостта си, че застават пред картини, чиито репродукции са виждали още като деца в своите учебници.

За възпитаниците на гимназия „Ерих Кестнер“ посещението в „Квадрат 500“ ще остане незабравимо изживяване. В такъв вълнуващ момент всеки човек осъзнава каква непреходна истина съдържа сентенцията „Животът е кратък, а изкуството е вечно“.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм