logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 1 март 2022г., за набиране на материални дарения.

Деветокласниците от ЧНУ „Ерих Кестнер“ дават началото на подкрепата към нуждаещите се от Украйна, включвайки се в кампанията, организирана от БЧК. Идеята е приета от всички класове и техните учители и има пълната подкрепа на управителите.

От 1.03 до 7.03.2022 г. (понеделник) всички желаещи ученици от 1. до 12. клас могат да се включат, като могат да помогнат със следните материални дарения, отбелязани като крайно необходими от БЧК.

Най-неотложни са нуждите от:
нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);

 ➡ спално бельо  (ново);

 ➡ топли завивки (нови);

 ➡ хигиенни материали.

Пунктът за събиране на даренията е библиотеката на училището – 1 ет.

Ръководството ЧНУ „Ерих Кестнер“ ще има грижата да извози събраните дарения до централната сграда на Българския Червен кръст.

Повече информация можете да откриете на сайта на Българския Червен кръст: https://www.redcross.bg/ 

При въпроси за инициативата в училище:

Калоян Христов – 0893 84 41 45

(Координатор на инициативата в ЧНУ „Ерих Кестнер“)

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм