logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

За ЧОУ “Ерих Кестнер“ благотворителността е традиция. Нека и тази Коледа да отворим сърцата си и да дарим надежда.

Тази година нашето ДОБРО ще бъде не за едно, а за повече от 40 деца и младежи от 3 до 30 години.

Доброволната асоциация „АРДЕ“ е сдружение на родители на деца с различни заболявания. Тя е основана преди повече от 17 години от майки, които отказват да изолират „различните“ си деца и да ги скрият у дома. Те се обединяват и се опитват да направят живота на децата си по-спокоен и по-позитивен. Днес дневният център се е превърнал за всички тези деца и младежи в дом, в който пеят, рисуват, смеят се, слушат музика, разговарят помежду си и с психолога , празнуват рождени дни и други празници. Всички с нетърпение очакват срещите със своите приятели, защото приятелството за тях е много по-силно от лекарствата. Затова всеотдайните им майки се стараят да им организират празници, екскурзии, развлечения, дейности, с които да се чувстват нужни. Така сивото им ежедневие извън стените на центъра става по-светло. Но, за съжаление, техният Дом - дневният център, е малък и недостатъчен да ги побере. Налага се да се прави график и дългоочакваните сбирки да са едва 1-2 пъти в седмицата.

Благодарение на председателката на асоциацията – г-жа В. Събева, се появява надежда - предоставено е обширно помещение в центъра на София. Нейната амбиция е там всички деца и младежи да могат да идват всеки ден, да могат да се организират празниците за всички, без да се притесняват, че за няколкото инвалидни колички няма да има място. Идея на г-жа Събева е и да ангажира големите младежи, които да поемат „под крилото си“ малчуганите, като им приготвят сандвичи в кухненския бокс и играят заедно с тях. Така те ще се чувстват полезни. При всяка сбирка децата с надежда и нетърпение питат г-жа Събева – „Кога ще се преместим?“. За съжаление финансовите възможности са ограничени. Ремонтът на помещението е бавен и се осъществява само благодарение на добрината на дарители. Въпреки амбицията на г-жа Събева и останалите родители НОВИЯТ ДОМ все още е само мечта.

За да се превърне мечтата в реалност, са необходими усилията на много добри хора. Ние можем да се присъединим към дарителите и да върнем усмивките на детските лица.

Коледа е. Нека да дарим, нека помогнем на децата и младежите от асоциация „АРДЕ“ да сбъднат мечтата си за нов ДОМ.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм