logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Иван Инев

Завършва Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1984 година – специалност "Българска филология". От 1984 до 1999 г. работи в Националния учебен комплекс по култура, София, където е награден от Фондация "Д-р Мария Монтесори" с грамота за високи творчески постижения. От 1999 г. преподава в Частни немски училища "Ерих Кестнер".

Автор е на учебни помагала: "Правописни и пунктуационни правила. Тестове", 2000 г. (второ допълнено издание – 2005 г.), "Анализи по литература за 10. клас", І част – западноевропейска литература, 2001 г.; "Анализи по литература за 10. клас", ІІ част – българска възрожденска литература и руска класическа литература, 2001 г. ( в съавторство с Виолета Инева и Анастасия Гочева); "Анализи по литература за 12. клас", 2002 г. Подготвя учебно помагало по литература за 11. клас.

Публикувал е статии с интерпретации на изучавани в гимназиалния курс художествени произведения в списанията "Родна реч" и "Литерайко" и във вестниците "Литературен форум", "Кандидат-гимназист", "Гимназист", "Супер Рик". През март 2005 г. ръководи организиран от РИ на МОН семинар на тема "Усвояване и поддържане на правописните и пунктуационните умения и навици в V – ХІІ клас".

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Детската градина

Биляна Милева  

БИЛЯНА МИЛЕВА
е директор на Детска градина "Ерих Кестнер" от 2006 година.

mileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Основно училище

Прокоп Павлов  

ПРОКОП ПАВЛОВ
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от създаването му през 1996 година.

pavlov@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм