logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Под това заглавие в бр. 21 от 2006 година на вестник „АзБуки“ е отразено тържественото честване на десетгодишнината от основаване на училище „Ерих Кестнер“. В статията се цитира поздравителната телеграма на тогавашния министър на образованието, доцент д-р Даниел Вълчев, в която той дава висока оценка на постиженията на училището. Юбилейна грамота е връчена от председателката на БАЧУ, Милка Славчева, а д-р Детлеф Фехнер, ръководител на Германския отдел в 91. Гимназия и гост на тържеството изтъква ролята на училище „Ерих Кестнер“ за разбирателството между народите и интегрирането им в ЕС.

 

PDF Преглед на оригинала (160 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм