logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

По повод дискусията на тема „Парите следват ученика“ вестник „Стандарт“ в броя си от 15 декември 2007 година публикува интервю с директора на Частно училище „Ерих Кестнер“, Прокоп Павлов със заглавие:“Частното школо не е само за богатите“. В статията господин Павлов обяснява, че ако ваучерите за обучение бъдат давани и на учениците от частните училище, нещо, което е тяхно право по закон, училищните такси ще бъдат намалени. „При нас не идват само наследници на богати родители. В общи линии ние приемаме, че на родителите на нашите деца парите им се търкалят по улиците. И че не е нужно да им даваме неща, които им се полагат по право.“ Така директорът на училището защитава позицията си. Прокоп Павлов споменава и за проблемите с наетата и ремонтирана от училището сграда на бивша общинска детска градина.

 

PDF Преглед на оригинала (303 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм