logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

„Гимназия „Ерих Кестнер“ отбеляза националния празник на Германия“, статия с това заглавие от октомврийския брой на вестник „За Люлин“ от 2009 година информира за проект на гимназистите по повод двадесетгодишнината от падането на Берлинската стена и обединението на Германия. Учениците са събрали и представили много снимков материал от онова време, гледали са немски филм на тази тематика и са писали рецензии за него. Същият материал съобщава и за посещение на посланика на ФРГ у нас Матиас Хьопфнер в часове по немски език в гимназията, осъществено на 15. октомври.

 

PDF Преглед на оригинала (127 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм