logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Две страници във вестник „Виртшафтсблат“, брой 11. от ноември 2006 година отразяват празнуването на Европейския ден на езиците в София. Петнадесет деца от столични гимназии, в които се получава Немска езикова диплома имат възможност да участват в работна среща по журналистика, в която да разширят езиковите си знания и да се проявят сами те като журналисти, съобщава вестникът. Две момичета и едно момче от Гимназия „Ерих Кестнер“ участват в мероприятието в групи с други ученици. Техните статии са публикувани в изданието. Здравомира Атанасова и Мартина Петкова представят на страницата на „Виртшафтсблат“ интервю с прокуриста на банка Биохим, Андреас Шобервалтер, а Николай Николов – интервю с Ева Джамбор, отговаряща за образованието в Австрийското министерство на Образованието, науката и културата.

 

PDF Преглед на оригинала (на немски) - 1 (393 KB)
PDF Преглед на оригинала (на немски) - 2 (209 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм