logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Статия с това заглавие на интернет-страницата на германската служба за педагогически обмен от 2011 година информира за участието на ученици от Гимназия „Ерих Кестнер“ в европейски проект с надслов: „Дунав свързва“. Моника Флорова и Борис Дончев, под ръководството на Диана Георгиева изследват статистики и исторически документи, за да открият възможностите за мирно съвместно съществуване на етническите групи в България. Интересът им към темата „Миграция“ е ръководен от проблемите на Балканите, а изводът, до който десетокласниците стигат е, че проблемите са преодолими, се казва още в статията.

 

PDF Преглед на оригинала (на немски) (426 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм