logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

„Все повече български деца искат да учат немски“, под това заглавие бр. 8 от август 2004 година на Български дипломатически преглед публикува интервю с директорката на Гимназия „Ерих Кестнер“, Лидия Несторова. В интервюто г-жа Несторова взема отношение по подготовката на учителските кадри, обяснява възможностите и традициите в изучаването на немски език у нас и информира за новите и различни перспективи, които Училище „Ерих Кестнер“ представя пред своите възпитаници. „Най-добре се учи чужд език, когато се потопиш в съответната чуждоезикова среда“, смята директорката на гимназията. Тази възможност за жалост обаче е ограничена.

 

PDF Преглед на оригинала (на английски) (344 KB)

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм