logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

  • 20.05.2015 - 001
  • 20.05.2015 - 002
  • 20.05.2015 - 003
  • 20.05.2015 - 004
  • 20.05.2015 - 005
  • 20.05.2015 - 006
  • 20.05.2015 - 007
  • 20.05.2015 - 008
  • 20.05.2015 - 009

Месец май се отличава със своята неповторима атмосфера, която не е свързана само с пролетното оживление в природата и с уханието на разцъфтелите цветя. За учителите и учениците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ 15.05.2015 г. беше вълнуващ, незабравим ден. Нашето училище, което отбелязва 15-годишния си юбилей, изпрати единадесетия випуск зрелостници.

ози тържествен ритуал започна в кабинета по немски език, където празничното настроение беше обзело всички присъстващи – абитуриентите, преподавателите и родителите. Дванадесетокласниците получиха Немска езикова диплома - второ ниво на Конференцията на културните министри на ФРГ (KMK). Под ръководството на Лидия Василева, директор на ЧНГ „Ерих Кестнер и преподавател по немски език, и Татяна Славова, преподавател по немски език и класен ръководител на 12. клас, 86% от нашите възпитаници положиха изпита за DSD ІІ, като 75% имат общ резултат на ниво С1, а 17% - на ниво B2. Отлични са и резултатите в отделните части на изпита: 83% от явилите се на изпита са постигнали ниво С 1 в частите слушане с разбиране, четене с разбиране и устно изразяване. В частта писмено изразяване 92% от нашите кандидати са постигнали ниво С1. Тези високи постижения, които са повод за гордост, бяха изтъкнати в изказванията на Лидия Василева и Йорг Каснер, координатор към Централната служба за обучение в чужбина при Посолството на ФРГ, както и в емоционалното слово на Ния Русева, която е с най-висок резултат на изпита за DSD ІІ. Всички изпитахме естетическа наслада от майсторското изпълнение на китарния състав на ЧОУ „Ерих Кестнер“ с художествен ръководител Калин Ташев.

Програмата за тържественото изпращане на випуск 2015 продължи на празнично украсената открита сцена в потъналия в зеленина двор на основното училище. Госпожа Лидия Василева поздрави абитуриентите за успешното завършване на средното им образование в юбилейната за училището година и им пожела успех на държавните зрелостни изпити. Десислава Баракова сподели вълненията на дванадесетокласниците и изрази тяхната дълбока признателност към преподавателите им. Приятелските чувства на учениците от 11. клас към зрелостниците намериха израз в изказването на Боряна Кънева. Своя принос за приповдигнатото настроение в този слънчев майски ден дадоха Кристиян Иванов от 3. клас, Теодор Буркхардт от 9. клас и чаровните деца от подготвителния клас на Частна детска градина „Ерих Кестнер“, чиито музикални изпълнения бяха посрещнати с много аплодисменти. Емоционалният връх на нашето тържество беше моментът, в който беше спазена една хубава традиция - абитуриентите връчиха на малките палавници свидетелствата за завършен подготвителен клас и получиха от тях не само цветя, но и по детски искрени пожелания да съхранят доброто у себе си.

След този израз на приемствеността в нашата задружна общност учениците от 12. клас заедно с учителите и родителите си бяха поканени на коктейл, организиран от Управителния съвет на ЧНУ „Ерих Кестнер“. А на сцената вълнуващите мигове продължиха с концерта на възпитаниците на основното училище, които представиха богатата продукция на клубовете по интереси.

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм