logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина деца, жадни за знание. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да предоставя отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

Благодарение на високата експертиза на преподавателите от България и Германия и съвременния начин на обучение, доверието на родителите и учениците бързо нараства. Това води до увеличаване броя на възпитаниците и изграждане на будеща респект образователна структура с широк възрастов диапазон - от най-малките тригодишни питомници в детската да градина, до абитуриентите в гимназията.  

Основно немско училище „Ерих Кестнер“ отваря врати на 1 септември 1996 г. с директор Прокоп Павлов. През 2000 година е поставено началото на Немска Гимназия „Ерих Кестнер“ с директор Лидия Нестерова, а година по-късно е създадена и Детска градина „Ерих Кестнер“ с директор Биляна Милева.

Преподавателският екип е съставен от утвърдени в образователната сфера имена, сред които автори на учебници и помагала, носители на национални награди „Учител на годината“, методици и рецензенти. Всички доказани професионалисти в колегията ежедневно даряват децата с обич и грижа, водейки ги успешно по пътя на знанието.  

Богата е и историята на обучението по немски език, което включва:

  • сътрудничество с Германската служба за немски училища в чужбина като училище-партньор по програмата DSD C1;
  • поставяне началото на образователния проект Begegnungsschule ;
  • обучение на ученици - чужди граждани по немски учебен план и по проект на МОН за български език;
  • сътрудничество с Гьоте институт;
  • обмяна на опит със сродни структури в Европа.

Настоящият директор на Частни немски училища „Ерих Кестнер“ е Лидия Василева – референт и сътрудник на Консултантската служба за немски език към Посолството на Германия у нас.

Немски училища "Ерих Кестнер" са член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, което е гаранция за качеството на обучението и по английски език. Член са и на Българската асоциация на частните училища, обединяваща стремежите към развитието и утвърждаването на най-добрите практики на съвременното европейско образование у нас. 

Основно училище "Ерих Кестнер" с лиценз номер РД 14-46/09.05.1996 г.

още за основното училище

Немската Езикова Гимназия "Ерих Кестнер" с лизенз номер РД 14-71/18.05.2000 г.

още за гимназията

С голяма всеотдайност и влагайки своите отлични професионални умения, воля за успех и най-вече голяма любов към децата, двата екипа на Ръководството на Немски училища „Ерих Кестнер” работят за утвърждаването им като авторитетна образователна структура на европейско ниво.

Управители – цялостна административно-управленска и финансова дейност:

- Ира Анева

- Д-р Мария Каназирска

- Наталия Дойчинова

Директори – учебно – възпитателен и методически процес:

- Лидия Василева - Директор на Немска езикова гимназия и Основно училище "Ерих Кестнер"

 

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм