note-shade

 

ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС

2023/2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

  

УСПЕХ

 

 

 

 

 

 

  

       

ДОВЕРЯВАМЕ СЕ НА КАЧЕСТВОТО

Открийте уютния дом на образованието, който просперира вече няколко десетилетия!

28.12.2023

Какво можем да постигнем заедно в Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“?

 ✔изграждаме ерудирани и достойни личности, които непрестанно надграждат знанията си
 ✔образование на високо ниво
 ✔интензивна подготовка за Немска езикова диплома (DSD II)
 ✔подготовка за английски сертификати FCE /ниво B2/ и CAE /ниво C1/
 ✔езикови групи за напреднали и начинаещи ученици
 ✔отдадени на образователната мисия преподаватели с индивидуален подход към всеки ученик
 ✔часове по творческо писане
 ✔учебни часове, които те провокират да търсиш още и още
 ✔вдъхновяващи уроци
 ✔интересни екскурзии до различни кътчета на България
 ✔разнообразни профилиращи предмети в 11. и 12. клас
 ✔интензивна подготовка за ДЗИ
 ✔иновативни методи на обучение и работа по проекти
 ✔проектна седмица
 ✔работа в образователна среда с доброволци от Германия
 ✔срещи с мотивиращи обществени личности и творци
 ✔информационни срещи с родители и ученици

Очакваме те в голямото семейство на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“!

Разбери как на:
(02) 927 57 73
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 


 

Сред най-високите оценки в страната получи ЧНГ „Ерих Кестнер“ от Националния инспекторат по образованието след обстойна проверка

Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ получи най-високата оценка - „Много добър“ от Националния инспекторат по образованието (НИО). Оценяването е след обстойна едноседмична проверка, в рамките на която инспектиращите провериха изправността на цялата документация в гимназията; проведоха анкети и се срещнаха с ученици, родители, учители и директор.

Прочети още...

 

 
Немска езикова диплома DSD II съответства на ниво В2/С1 от Общоевропейската езикова рамка, удостоверява знания по немски език, нужни за следване в Германия и дава предимство при кандидатстване за работа. Писмените компоненти на изпита се оценяват централизирано в Германия. Учениците се подготвят за изпита в училище и го полагат в 12 клас.

Австрийската диплома е централизирана изпитна система, при която изпитите се провеждат и оценяват по единни критерии. Изпитите следват нивата на общоевропейската езикова рамка. Австрийската диплома дава възможност за следване в австрийските университети. Подготовката се извършва в гимназията.

Сертификат FCE Частни немски училища Ерих Кестнер са член на партньорската програма Advantage на Изпитния център на Британски съвет България. Дипломата, която учениците успешно получават, е международно призната от престижни университети, работодатели и държавни институции.
Партньор в PASCH Немска гимназия "Ерих Кестнер" е едно от училищата в страната, партньори в инициативата PASCH, които с методическата и финансова подкрепа на Консултантския отдел по немски език от Федерална република Германия провеждат специализирано обучение по немски език.
Член на Българската асоциация на частните училища Немски Училища "Ерих Кестнер" са член на Българската Асоциация на Частните Училища
Иновативно училище Частна немска гимназия "Ерих Кестнер" има статут на иновативно училище от учебната 2017/2018 година. Основна цел на иновацията е прилагане на отворени методи за обучение за придобиване на ключови компетентности като работа в екип, поемане на отговорност, организация на времето, умение за справяне с проблеми и др. Чрез иновативния метод проектна седмица учениците ще се научат на работни техники и на критично мислене, необходими за успешно следване във ВУЗ, и на стратегии за учене през целия живот.

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм