logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Прокоп Павлов

 

ПРОКОП ПАВЛОВ

 

Притежава висше педагогическо образование, придобито през 1980 г. Същата година постъпва на работа в Университета като водещ методик на специалната педагогическа практика на студентите. По-късно е учител-методик за учебните заведения в Димитровски район - София.

От 1986 до 1991 г. е директор на 140 СОУ и участва в редица квалификационни програми - като лектор и специализант. Най-важната от тези форми е едногодишната специализация за управление на средното образование, която завършва с отличие. През 1991 г след успешен конкурс става експерт във филиала на МОН за София, а 8 месеца по-късно и негов ръководител. От 1993 до 1995 г е заместник директор последователно в 149 и 37 СОУ, като в същото време е и експерт ОСО в РИ на МОН. През учебната 1995-96 г. е директор в Частна професионална гимназия по мениджмънт в спорта и туризма, а от 1996 г. - годината на основаването на ЧОУ "Ерих Кестнер" е негов директор. След лицензирането на училището, ръководи образователните структури, обединени под наименованието ЧНУ "Ерих Кестнер". Има редица публикации в периодичния печат и научни статии в сборници на българската Асоциация на частните училища и СУ "Св. Климент Охридски". През учебната 2002/03 г. завършва следдипломна специализация по Управление на средното образование към Дейтънския университет – САЩ. От есента на 2004 г. е и хоноруван преподавател в СУ ”Св. Климент Охридски”.

Насочва усилията си към изготвяне на проектна документация и съвместна организационна работа с МОН, Културния отдел към Посолството на Германия и Чуждоезиковия сектор за обучение на деца на чужди граждани в „Ерих Кестнер”

Г- н Павлов активно участва в дългосрочен проект „Begegnungsshule” 2004-2014 г. на ЧНУ „Ерих Кестнер” като един от ръководителите на екипа. Това е проект, който трайно навлиза в ежедневната практика на училището.

През 2009 г. става носител на приза „Успешно кариерно развитие” на кариерния център към ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград.

В периода 2010-2012 г. участва в работата на екип от столични педагози в изготвяне на проекта на ЗУО (Закон за училищното образование)

През май 2011 г. е удостоен с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” за цялостна високопрофесионална дейност.

Активно работи в областта на Общата теория на българското средно образование като автор на статии:

 • "Конкретност, практичност и действеност - изстрадани принципи за алтернативност" - 2002 г.
 • "Любим приятел на интелектуалното човечество. Възпитание в духа на Ерих Кестнер"- 2003 г.
 • "Теоретични насоки за управление на частно основно училище" - 2004 г.
 • "Норми на българския книжовен език. Приложение на принципа за приемственост в обучението по български език - 4 - 5 клас" - 2004 г.
 • "Размисли върху поведенческите проблеми" - 2005 г.
 • "Работа с родители - новини или всичко "ново" е добре забравено старо" - 2010 г.
 • "Държавен образователен стандарт за испектиране" - 2011 г.
 • "Щрихи от 17-годишната история на ЧНУ "Ерих Кестнер"- 2011 г.

Член – учредител но клуб „Алумни” като Сдружение с нестопанска цел на студенти, специализанти, докторанти, завършили филиала на СУ „ Климент Охридски” и ЮЗУ „Неофит Рилски” 11.11.2011 г.

В края на 2012 г. активно се включва в обсъжданията на Комисията по образование към 41-то Народно събрание по проекти и допълнения след първо четене на ЗУО.

В периода 2010-2013 г. работи в екип с директори на учебни заведения в летните педагогически академии на сдружение „Професионален форум за образование” по теми:

 • Разработка и управление на проекти” - 2012 г.
 • Училището и неговите партньори” – 2013 г.

През октомври 2013 г. на Международна конференция на тема: „Училищното здравеопазване” Прокоп Павлов е официален представител – докладчик от името на Българската асоциация на частните училища.

2013 – Под негово ръководство ЧОУ „Ерих Кестнер” получава Сертификат за член в сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България”;

 • Организира изключително успешни кампании за подпомагане на деца в неравностойно положение чрез провеждане на „Коледен базар” и доброволни дарения на деца и родители;

2014 – Носител на почетна грамота на ВСКУ – София за личен принос и усъвършенстване на партньорството „Най-добър партньор” – директор

 • Ученици от 4. клас завоюват 2-ро място в TV състезание по немски език на „ZDF – втора немска телевизия – 1, 2, other 3”;
 • Работи активно по Годишния план на БАЧУ, основно в методичен и управленски аспект;

2015 – Защитава лиценза за организация и управление обучението по безопасност на движението / лиценз № 0026 / 11.10.2015 г.

 • Ученици от 3., 4., 5. и 7. клас - финалисти при участие в изложба на Общото събрание на ООН;
 • Налага в практиката на начален етап и ПК методична работа по системата Jump Math в творческо сътрудничество с Института по прогресивно образование;

2016 – За своята цялостна професионална дейност и за изключително ползотворна работа по налагане на принципите на хуманното образование и запазване на ценностите и непреходните традиции в българското училище е удостоен с приз „Просветител на българското образование” на фондация „Кузманов”;

 • работи в екип от експерти и научни работници за изготвяне на стандартите по ЗПУО – „Управление на качеството  в образователните институции”;
 • Активен участник в първия „Национален учителски събор” – София , юни 2016;

Продължават успехите на ученици от ЧОУ „Ерих Кестнер” в международни и национални конкурси, олимпиади и състезания.

 

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Обучение

Училището съчетава успешно задължителната програма на МОН с интензивното изучаване на чужд език. Методиката на обучението по немски език е изготвена съвместно с германски учители и е съобразена със съвременните методи на преподаване. В програмата на основното училище се включват компютърно обучение от 1ви клас и английски като втори чужд език от 4ти клас.

прочетете повече


Директор на Основно училище

Прокоп Павлов  

ПРОКОП ПАВЛОВ
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от създаването му през 1996 година.

pavlov@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Материална база

Основно училище

Учениците са в просторни, светли и добре обзаведени класни стаи и кабинети.

прочетете повече


Учебни такси и отстъпки

Пълно описание на учебните такси в Основно училище "Ерих Кестнер", както и условията за финансови отстъпки.

прочетете повече


Документи за записване

Списък с необходимите документи за записване.

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм