logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Мъниците от Детска градина „Ерих Кестнер“ и предучилищен клас инициираха пролетна благотворителна инициатива. Заедно те събраха „Капачки за бъдеще“, за да подпомогнат закупуването на кувьоз за болницата в Чирпан.

Благотворителната кампания за пореден път амбицира и зареди с положителни емоции децата, които с ентусиазъм и много желание донесоха пластмасовите капачки. Независимо дали една или няколко, всяка капачка, донесена с открито сърце, дари децата с усещането, че помагат. Повод за радост предизвикваше всяка туба, напълнена с общи усилия.

Сериозна подкрепа оказаха и родителите на Сияна и Мая, за което екипът на ДГ „Ерих Кестнер“ изказва големите си благодарности.

В петъчния ден ценната „пратка“ беше доставена и предадена в пункта на Район Люлин, където децата и възпитателите получиха благодарност.

Всички участници в пролетното събиране на „Капачки за бъдеще“ останаха удовлетворени и бяха единодушни, че няма по-истинска постъпка от тази да помогнеш, да дариш, да подадеш ръка на нуждаещ се. Това ни прави истински Човеци и помага на нашите малчугани да растат винаги готови да помагат, защото познават силата на добротворството.

Вижте всички снимки от благотворителната инициатива на страницата ни във Фейсбук